Sportieve activiteiten

Mogenlijkheden
Wandelen ; Niet veraf gelegen van o.a. de G.R 5 ( Grand Randonnee = lange afstands wandelpaden), herstelde “romeinse verbingspaden” , en in nabijheid van regionale en nationale natuurparken zijn er dus mogenlijkheden in overvloed.

Klimmen ; een ideale klimwand voor kinderen ligt net achter het gehucht op 200 m. afstand.
In een cirkel van 15 min. afstand (auto) liggen een tiental klimgebiedjes met alle moeilijkheidsgraden. “Les Pasques” ligt op ‘n half uurtje rijden van grotere,bekendere klimgebieden zoals Ailefroide, Lautaret en Ubaye.

Via Ferrata ; op minder dan 25 km.afstand vanaf « Les Pasques » liggen een vijftiental Via Ferrata’s met verschillende moeillijkheidsgraden.

Toerfietsen ; een vijftal grote col’s uit de « Tour de France » in de nabijheid : Lauteret, Galibier, Izoard, Vars, en Bonette.

V.T.T. ( mountainbike ) ; een groot aantal verschillende route’s in directe omgeving met als vertrekpunt “Les Pasques”.

Wildwateractiviteiten ; rafting, kayak, hairboat en hotdog op de verschillende rivieren in de buurt zoals Guil, Durance en Ubaye.

Niet al te ver van « Les Pasques » ( 10 à 20 km.) liggen een aantal skigebieden zoals Vars, Risoul, Puy St. Vincent, Pelvoux, Serre Chevalier, Les Orres, Crevoux en Ceillac, alswel langlaufloipes, toerskiroute’s en vertrekpunten voor sneeuwschoen-wandelingen.

Voor kinderen is het gehucht een grote natuurlijke speeltuin; In de zomer, zwemmen in het nabij gelegen beekje, het gemeentelijke zwembad, of in de verschillende meertjes in de buurt, boomklimtuinen, en andere activiteiten.
In de winter, sleetje rijden , bobbanen ect.

Wildwaterkayak op de rivieren van de Hautes Alpes

Werkend als gediplomeerd riviergids op rivieren in het gehele alpengebied, organiseert  hij vanuit « Les Pasques » dagtochten, en of  meerdaagse cursusssen  voor beginners en gevorderden in de verschillende diciplines van het wildwater-varen rafting, kayak, hairboat en hotdog :

Rafting met familie of met vrienden

Kayak

Rafting

Stand Up Paddle
 

Stand up paddle
Airboat

En ook...

Air boat

Hotdog

Kajakken

 

 
 

Hotdog Kajakken