Les Pasques

In twee gerestaureerde traditionele boerderijen verhuren wij appartementen. Gelegen op 1000 meter hoogte met vrij uitzicht op het Durance-dal, ligt het gehucht ‘Les Pasques’. Les Pasques ligt op ongeveer 1,5 km. van het dorp Saint Crépin. Verborgen in het berglandschap, aan het einde van de verharde weg, met zicht op het fort Mont Dauphin en de skigebieden van Vars en Risoul, profiteren we van rust en een zonovergote ligging.(gem.300 dagen zon per jaar)
Deze centrale ligging t.o.v. allerlei ‘buitensportsites’ maakt het tot een paradijs voor natuur- en outdoorsportliefhebbers.
Bij de boerderijen en in de omliggende weides, kunnen de kinderen talrijke dieren ontdekken. In St. Crépin vindt u twee restaurants, een bar, een postkantoor, een kruidenier en een bakker.
De dichtsbijzijnde supermarkt ligt op 6 km. afstand van het dorp.

Bereikbaarheid

Per trein
Het station Mont Dauphin-Gare ligt op 4 km. afstand van Les Pasques . Directe verbindingen met Marseille, Grenoble, Valence en Parijs.

Per vliegtuig
Vliegveld Marseille/Provence op 3 uur afstand .

Per auto
Komend vanuit het zuiden, is het dorp St. Crepin bereikbaar; Peage / snelweg tot aan La Saulce, en vervolgens route national 94 via Tallard – Embrun richting Briançon.
Komend vanuit het noorden, routes via Col Bayard en Gap, of via col de Lautaret en Briançon zijn mogenlijk.

GPS positie Les Pasques
N 44°42.421- E 006°35.193

Racefietsen, mountainbiken, wandelen, skieen en alle anderen bergactiviteiten Geschiedenis en kultuur van de Hautes Alpes Schitterende landschappen Kaart
Bergen en bossen Les Pasques 1002 hoogtemeters Kaart 2